За свободният избор

Споделете тази статия
И така, какво е свободен избор? Чували сме, че всеки човек се ражда с божествено право за свободен избор, но какъв е той, никой не знае.
 
Ще споделя моето разбиране по въпроса.
 
Повечето хора под свободен избор разбират да изберат здраве, голяма къща, хубава кола и прочие неща. И в повечето случаи те не ги получават, т.е. избора им не работи. Аз също съм се чудел що за свободен избор е, когато избирам да съм здрав, а не съм. Дори не вярвах, че такъв свободен избор съществува.

С времето открих, че този космически закон важи САМО за нещата, касаещи духовното ни развитие, т.е. за първопричината да сме тук, на Земята.

Открих също, че когато НЕ упражняваш правото си на избор за пътя си, попадаш под колективния избор, default стойностите избрани от масата неосъзнатото общество. И живееш според тях, искаш или не. Има също и избори, вид споразумения, които наследяваме от своите родители и дори не подозираме за тях.
 
Този закон отлично се знае от тъмните сили, управляващи човечеството чрез невежество. Затова се крие от тях и правят така, че обществото да прави колективен, default избор на базата на медиите и филмите, т.е. на плана на тъмнината. Всъщност, най-големият ужас и кошмар за тъмнината е хората да изявят божественото си право си на свободен избор и да изберат Свободата.

И така, как може човек да работи с този космически закон?

Както казах, той касае духовният ни път. Има силата на вселенски закон и НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ И ОТМЕНИ, защото той идва пряко от волята на Твореца. А както знаем, няма по-висша сила от него.
 
Ето пример за работа със свободният избор:
 
„Със силата на свободният ми избор, избирам от ума ми да се премахне всяко влияние на Дявола и подчинените му сили. Избирам от моето ментално, физическо и астрално тяло да се премахнат всички промени, направени от тъмнината. Избирам да се премахнат всички само-възстановяващи се програми, заложени в мен от тъмните сили”.
 
Единствената сила, която може да ви върне после в старото състояние е т.нар. „инерция на съзнанието”, т.е. нещо във вас ще се стреми да се върне в старата „зона на комфорт”.
 
Примерно, ако преди това сте използвали лъжа и сте изявили ясно и непреклонно „Избирам със силата на свободния избор от днес да следвам Бога и Истината”, то след време във вас може да се появи желание отново да подслъжете тук-там, защото е толкова комфортно и удобно с лъжа да избегнеш проблеми и последствия в живота ти. И ако се поддадеш, отменяш този новосъздаден път и отново се връщаш в старото русло.
 
Затова трябва да останеш непреклонен/а във взетото решение и да не се поддаваш на инерцията на съзнанието.
Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *