Човек винаги получава това, към което се стреми.

Споделете тази статия
„Човек винаги получава това, към което се стреми. Ако човек желае силно да получи Божествено общуване, но не е въвел ред в своя храм, необходим за идването на Висшите Същества, тогава той ще общува, но само с онези същества, които съответстват на нивото на неговото съзнание.
Има доста много същества, които само това и чакат, да попадне в ръцете им такъв човек и те да го управляват и да говорят чрез него. Знаете, че подобното привлича подобно.
Затова се изисква да се отречете напълно в своето съзнание от всякакви човешки желания, от всякакви мисли, свързани с получаването на някакви преимущества лично за себе си.
Просто отдавате всичките си недостатъци и несъвършенства на Бога и казвате:
«Господи, да, несъвършен съм, но те обичам, Господи. Помогни ми. Помогни ми, Господи. Тъгувам по Теб, тъгувам по Твоята Благодат, по Твоята Любов. Няма нищо в този свят, което да ме привлича, Господи. Искам да бъда Единен с Теб. Искам да изпълня всяко твое желание. Ще Ти служа. Ще служа на всички живи същества, в които пребиваваш. Помогни ми, Господи. Аз съм Твой!».

След такъв призив, ако сте го направили искрено, от цялото си сърце, вие ще получите нашата помощ.

Но заблудата на хората е свързана с това, че те мислят, че веднага ще получат Благодат и ще станат най-съвършените в плът. За съжаление, с този ваш призив пътят ви към Бога едва започва.
Ще ви кажа какво ще последва след този призив. Вие ще получите ускорено отработване на кармата си. Ще се сблъсквате със ситуации извън вас, в заобикалящия ви свят, и със ситуации вътре във вас, във вид на психологически проблеми, които неуморно ще следват една след друга.
Ще получите възможност да докажете на Бог, че действително сте готови да изпълните това, което сте обещали.
Вашата устременост към Бога трябва да ви помогне да преодолеете тези тестове и трудности, колкото и тежки да са те.
Това е етапът на ученичеството.
Този етап може да премине без присъствието на въплътен Учител до вас. Енергиите, които се съдържат в аурата ви, ще бъдат за вас най-добрият учител. Тези енергии ще доведат при вас ситуациите, през които трябва да преминете, за да докажете, че действително сте готови да се разделите с всичко, което ви привързва към този свят.
Доста много са качествата, с които трябва да се разделите. Това е много болезнен процес. Защото за времето на пребиваване на Земята вие буквално сте се сраснали с тези качества. И ви се налага да ги откъснете от себе си. Все едно, че ви се налага да късате от себе си парчета кожа. Но това е друга болка. Душевна болка, но тя понякога е абсолютно непоносима.
Ако срещнете учител, който ви каже, че ще ви избави от кармата ви, от проблемите ви, и ще вземе всичко върху себе си, никога не вярвайте на такъв учител. Независимо дали ви иска за това пари или не.

С вашите проблеми и с вашия кармичен товар можете да се разделите само вие.

Външният учител може само да ви подсказва тези проблеми, но не и да ги решава вместо вас.
Затова идвам, за да ви предупредя за сложността на вашият път и за да ви окажа помощ, ако е възможно, с моите съвети.
Разбирам цялата сложност на ситуацията, в която се намирате, когато понякога нямате възможност да получите съвет от истински Гуру, намиращ се във въплъщение. А вашите души се нуждаят от съвет и помощ. Ние от своя страна се стараем да ви окажем такава помощ и да ви дадем съвет.

Затова рано или късно ще се срещнем.

Небето и Земята ще се срещнат. И това ще стане вътре във вашия храм. Защото Пътят към Небесата лежи вътре във вас. Може да обиколите цялата Земя в търсене на истински Гуру, може да изхарчите за това всичките си спестявания, но така и да не намерите нищо.
А вратата към Небесата в действителност се намира вътре във вас. Сега дори имате всички необходими ключове за тази врата. Но последното усилие за отключване на вратата все пак трябва да направите сами.“
Бабаджи, 8 април 2005 г.
Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *