Хората в миналото са живеели по-дълго от нас

Споделете тази статия

В учебниците по история пише, че едно време хората живеели по 30-40 години, но днес, благодарение на научно-техническия прогрес и постиженията в медицината човек живеел по-дълго. Това ни учеха в училищата преди 50 години, това учат децата и днес. НО ТОВА ВАЖИ ЗА СРЕДНОВЕКОВНА ЕВРОПА, РАЗДИРАНА ОТ ВОЙНИ, ПОТЪНАЛА В МРАК И НЕВЕЖЕСТВО.

А други, като индианците са живеели доста по-дълго от съвременните хора. Вижте това проучване, базирано на изследване на скелети на индианци от пред-Колумбова Америка.

То показва, че те са били здрави и доживявали без проблем до 90 и повече години. Нещо повече, намерените черепи на индианци от онези времена показват, че тези хора не са познавали кариеса и са умирали на преклонна възраст с всички зъби в устата си.

Tака, че далеч не всичко, което ни втълпяват като истини е вярно…

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Хората в миналото са живеели по-дълго от нас

 • 12/04/2021 в 17:10
  Permalink

  Малко подвеждащ прочит 🙂
  Първо в статията е описана и анализирана постоянна и ясна тенденция на намаляване на продължителността на живота с 2,5 години на хилядолетие и така 6000 години в доколумбовата ера.
  Второ неясно защо споменавате средните векове които завършват в 1517 г.
  3. Смесвате изводи за жиовота на 2-3 континента.
  4. Тенденциите за стрмително покачване на продължителността на живота е ясна и видима едва в последните век и половина.
  Ако не беше така, при обичайната раждаемост от 10-12 чавета в семейство и продължителност на живота като сегашната – Планетата ни отдавна да беше изпоизядена.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *