Храна и физическа дегенерация

Споделете тази статия

Има едно интересно изследване, проведено в Америка от д-р Франсис Потенджър между 1932г. и 1942г. То се нарича „Котките на Потенджър” и проследява предаващите се от поколение на поколение процеси на дегенерация. Експериментът е направен върху около 900 котки.

Изследването отговаря на най-строгите научни стандарти от въпросния период.
Шестстотин от деветстотинте котки имат пълна медицинска история, а медицинските наблюдения върху котките са записани.
Котките живеят в големи открити развъдници, с еднакви условия.

На контролните или „нормалните” котки се дават сурова храна, включваща: сурово месо, сурово прясно мляко и рибено масло.

Диетата на останалите котки е със същата храна, но подложена на термична обработка.

Техните поколения също се хранят с такава храна. Успяват да стигнат до трето поколение. Четвърто поколение от тази категория не се появява, защото третата генерация от тази категория не успява да създаде жизнеспособно поколение; техните малки обикновено умирали до шестия месец.

Разликата между хранените със сурова и готвена храна котки е впечатляваща, както ще видите от видеото по-долу.

Нормално хранените със сурово месо и мляко били доста близки по размери и развитие, без промени в скелета, тонуса на тъканите или козината.

Съдържанието на калций и фосфор в костите им е постоянно, а вътрешните органи се развиват напълно. Те са устойчиви срещу инфекции, бълхи и паразити и не проявяват признаци на алергии. Имат добро ментално състояние и са приятелски настроени, имат добра координация. Създават качествено поколение и нямат проблеми с раждането и кърменето.

Съвсем друго е положението с котките, които са хранени с готвени месо и мляко. Те раждат малки с всевъзможни вариации в скелетната структура и развалени зъби. При третото поколение костите им стават меки като гума.

Всички непълноценно хранени поколения страдат от „човешки болести“: сърдечни проблеми, нарушения в зрението, слаба активност и възпаления на щитовидната жлеза и пикочния мехур, артрит и възпаления на ставите, възпаления на нервната система с парализа и менингит.

Имат бъбречни инфекции и общо влошаване на състоянието на вътрешните органи. При аутопсиите става ясно, че женските имат атрофия на яйчниците, а при мъжките се наблюдава спад в в активната спермогенеза, отново също като при хората.

Броят на спонтанните аборти нараства от поколение на поколение. Раждането протича трудно и отнема живота на много женски. Смъртността сред малките е висока. Раничките по кожата и алергиите са често срещано явление и стават по-сериозни с всяко следващо поколение непълноценно хранени котки.

Съдържанието на калций и фосфор в костите намалява от поколение на поколение. Резците на котките са неравномерно разположени, неравни и притиснати едни в други.

Менталният статус на хранените с готвена храна животни се отличава с по-голяма раздразнителност. Мъжките стават по-послушни, а сексуалният им интерес намалява.

Има и размяна на ролите: мъжките ставата по-послушни, а женските по-агресивни. Забелязва се хомосексуално поведение – сексуален интерес към представителите от същия пол. Подобно поведение не се забелязва при хранените само със сурова храна котки.

Когато връщат хранените с непълноценна храна към суровоядство е трябвало да минат четири поколения, за да възвърнат нормалното си здраве, като от поколение на поколение се е забелязвало подобряване на здравето.

Правени са и други подобни експерименти, като са давани по две трети мляко и една трета месо. Млякото е било пастьоризирано, кондензирано или подсладено кондензирано. Най-много дегенерации е имало при групата , употребяваща подсладено кондензирано мляко. Хранените с подсладено пастьоризирано мляко животни проявяват извънмерна раздразнителност.

В днешно време при хората случаите на проява на прекалена чувствителност към своето обкръжение, стерилитета, проблемите с щитовидната жлеза и алергиите се увеличават. Струва си да се вгледаме в това изследване.

Нормално хранените със сурова храна котки не страдат от никакви проблеми.
Котките, хранени с топлинно обработени месо и мляко, развиват много видове алергии с хрипове, кихане и чесане. Алергиите към млякото са разпространено явление. Хранените с готвени храни котки са по-нервни и престават да мъркат.

Стерилитетът сред тях се увеличава.

Препоръчвам да изгледате това 15 минутно видео, което ще ви запознае в подробности с експеримента на Потенджър.

Изводите всеки може да направи за себе си.

В нашата цивилизация са нещо нормално сърдечните болести, артрит, алергии, рак, хиперактивност, наркомания, депресия (смята се, че от нея страдат четиридесет милиона възрастни, а петстотин хиляди деца взимат „Прозак”и други антидепресанти), склонност към насилие и стерилитет.

Очевидно състоянието на човешката популация не се различава особено от общата дегенерация, наблюдавана при непълноценно хранените котки от изследването на д-р Потенджър. Възможно ли е това изследване да е ускорен вариант със случващото се със здравето на нашето общество? Има ли смисъл да чакаме всички доказателства да бъдат документирани, преди да променим посоката, в която сме тръгнали???

Официално проучване, публикувано през 2017-та година, показва 93% кариес при българчетата. НА ПРАКТИКА ВСЯКО ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА РАЗВАЛЕНИ ЗЪБИ!!!

По непонятна за мен причина, това не изглежда въобще да стряска нито родители, нито управляващите.

Във възможностите на всеки разумен и мислещ човек да направи правилните стъпки. Промяната на хранителният режим е възможна и малките стъпки могат да ни доведат до добри резултати.

Всичко е в нашите ръце!

 

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *