За Молитвите, Формулите от Учителя и тяхното изопачаване

Споделете тази статия
Някои хора казват молитвите на Учителя, защото всички около тях правят така.
Други казват молитви, защото се надяват с тях да си помогнат.
Има и хора, които ползват формулите и молитвите като ключове, да отключват с тях невидими врати във висшите светове.
За някои пък, формулата е пътеводен знак – показва им докъде са стигнали в духовния си път.
Има и ученици, които чрез молитвата правят съзнателно връзка с невидимият свят и Бога.

Идва момент в пътя на ученика, когато формулите оживяват и се превръщат в разумни същества-водачи за него.

За обикновения човек е трудно да осъзнае силите скрити зад простичките думи в една молитва или формула. Нужно е да бъде на нивото на съзнание на този, който я дал, за да разбере. А когато тези неща се дават от Първия Старец, от Вселенският Учител Беинса Дуно, тогава вече нямаме просто думи, а духовни ключове.
По Божия воля се натъкнах на недопустима подмяна и изкривяване на формулите-ключове и молитвите дадени от Учителя. Целта е ясна – да се канализират силите на формулите в грешна посока, да се изкриви пътят на истинските ученици, работещи с тях; да им дадат погрешни ключове за вратите.
Ще ви дам няколко примера на които случайно се натъкнах. Може би са стотици, може и да са хиляди, не знам. За оригинал ползвам старо издание с молитви и формули, закупен 1992-ра година, но вероятно е фототип на още по-старо издание, съдейки по рисунката на корицата и на вътрешната страница.
20-те правила от Учителя към учениците

Горе виждате 20-те правила дадени от Учителя към учениците на Бялото братство. Съмнението е първото и най-голямото препятствие по пътя. От 20, Учителя е отделил цели три точки за него, което показва колко важно е то. В 15-та точка е дал какво трябва да направи ученикът за да се справи със съмнението: “той сам трябва да проектира нощта на съмнението и сам да я победи”, т.е. да се изправиш лице в лице в този демон в тебе, да проектираш тази тъмнина и да я победиш. Вижте сега какво ни се дава в сайта на братството: “ Затуй той сам трябва да прекара нощта на съмнението, и сам да го победи. “. Премахнато е напътствието към ученика, че трябва САМ ДА ПРОЕКТИРА НОЩТА. Оставено е само да премине нощта, т.е. ПАСИВНО да чака да отмине. Разлика, и то каква!

В Молитвена хранителница четем: “ Вечна красота и виделина на всички ни “. Канара е подменено с красота. Бог е Канарата, тя е солидна основа, на нея стъпваш и градиш живота си. Сам Учителя много пъти сравнява Бог с Канара, например в Молитва на Духа Божии “ Ние се покланяме пред Тебе, вечния, Наш Баща, Канара на нашия живот. “

Ето молитва за духовно и физическо здраве, в оригинал:

Намираме в Молитвена хранителница: вместо „спаси тялото ми и душата ми“ написано „като ми дадеш здраве и неподатлив за спънка дух.“ и после същото изречение се повтаря по-отдолу. Ето още един пример:

В оригинала е “трябва да благодариш на Бога в сърцето си”. На сайта на братството четем: “ трябва да благодариш в сърцето си.” – На себе си ли да благодариш, на Земята ли, на Бог ли – не е ясно.

Ето още по-драстичен пример. Давидов Псалм 20. В молитвеника ми пише:

Гледайте сега какво пише в онлайн версията:
“9. Господи, пази! Нека ни послуша Царят, когато го призовем.”
Вие да виждате прилика въобще? 🤔 В единия вариант се надяват Бог да ги чуе, в другия – Царят?! И такива примери – стотици.
Като цяло се вижда че Черната ложа е успяла добре да си свърши работата. Учителят е оставил връзка с ключове-молитви на българите, да бъдат пазители на словото. А някой тихо подменя ключовете и никой не разбира какво се случва!
В крайна сметка сканирах този стар молитвеник. Форматиран е за печат, можете да го свалите от тук. Вътре има упътване как се отпечатва и подвързва. Има и корица, която също можете да отпечатате и залепите.
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “За Молитвите, Формулите от Учителя и тяхното изопачаване

 • 03/05/2019 в 06:41
  Permalink

  Благодаря!
  Вероятно будността липсва, а движението по инерция не е ясно къде води?

  Отговор
 • 15/05/2019 в 17:05
  Permalink

  дааааааааааааааа МНОГО ТОЧНО е ПОСОЧЕНО изкривяването на СЛОВОТО

  на УЧИТЕЛЯ / на ОРИГИНАЛНОТО/ !!!!!!!!!!!!!!!!

  ПОДКРЕПЯМ стремежа , УСИЛИЯТА , РАБОТАТА на този СЪЗНАТЕЛЕН ученик,

  да се ПОКАЖЕ и ДАДЕ ИСТИНСКОТО СЛОЖО на УЧИТЕЛЯ…….

  на личен план : спряла съм купуването на каквото и да било от издателство Б. братство ……….. закупувам само фототипни издания по стар стил
  Даже имам книга , в която УЧИТЕЛЯТ пише..САМО ЕДНА буква да бъде променена от моето слово……променя се ЕНЕРГИЯТА на словото……

  kato nameria knigata iz lichnite mi veshti…/ tehnicheski sam zatrudnena v momenta/ shte dam informaziata ……

  To sashtoto e i prevodite na drugi ezitzi……no se USESHTA razlikata…..
  SLOVOTO na UCHITELIA izlachva mnogo SILNA spezifichna SVETLINA i tia te OGRIAVA VATRESHNOoooooooooooo…….tova e vid kriterii……/ za mene taka raboti testat…./ POZDRAVLENIA i PODKREPA !

  Отговор
 • 11/06/2019 в 16:25
  Permalink

  Намерих и един молитвеник от triangle.bg – https://triangle.bg/books/prayer-book.1995/
  Много повече молитви има от този, който сте сканирали. Сравнявали ли сте го? Какви са Вашите впечатления?
  Как въобще е възможно да има различни молитвеници?

  Отговор
 • 07/10/2020 в 00:23
  Permalink

  Здравейте, може ли да ми изпратите на имейла снимки от тази книжка на още няколко молитви. Също така, коя година е издадена?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *