На човека е дадено да живее поне 130 години!

Споделете тази статия

През изминалата година имах шанса да пътувам доста, да се срещам с деца и родители в различни градове и покрай това назря нещо, което искам да споделя с всички тук.

Има един биологичен закон, който гласи: на всяко физическо тяло се дава живот около 10 пъти възрастта на полово съзряване. За пример:

 • котката съзрява полово на 1.2-1.5 години и живее 12-15 години
 • кобилата може да зачене на 2.5 и живее около 25 години
 • врабчето създава семейство още на първата година и живее около 10 години.
 • костенурката започва да снася чак на 5-7-мата си година и живее 70-100 години.

И така нататък.

Човешкото тяло съзрява полово около 13-15-тата година и му е дадено да живее ПОНЕ 130 години. Да, човешкото тяло е кредитирано от природата с живот от 130-150 години!

И това го потвърждава изследване на американски учени, че мозъкът на човек започва да работи с пълна сила едва след 60 годишна възраст

А какво излиза – човек едва изкарва половината си потенциал и напуска света на 60-70 години грохнал, състарен и болен.

Ние сме единствените същества на тази планета, които НЕ могат да доживеят биологичният си потенциал!

Всяко дете се ражда с огромен запас от ресурси, кредитиращ го за 150 години живот. Благодарение на този голям потенциал младите хора могат да се тъпчат със всякакви боклуци, да лишават тялото си от сън и почивка и въпреки това да се чувстват прекрасно – тялото успява да компенсира, черпейки от запасите си. Но, грешите, ако смятате, че цял живот може да се кара така – след 30-40 години погрешно стопанисване на тялото, кредитът от природата е изчерпван. Тялото бързо тръгва надолу към разпадане – старост, немощ, болести и смърт…

Позната картинка, нали?

И така в средата на живота си, на 60-70 години, човек ще се окаже напълно изхабен защото неразумно е профукал запасите си., дадени за 140 години.

И ТОВА КОЕТО УДИВЯВА Е, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ПРИЕЛИ ЗА НОРМАЛНО ЧОВЕК НА 60-70 ГОДИНИ ДА Е С РАЗРУШЕНО ЗДРАВЕ И СЪСТАРЕНО ТЯЛО.

Докарали сме се дотам, че смятаме за чудо ако човек над 50 години е жизнен, без хронични болести и кариес, Пожелаваме си здраве, сякаш това е най-ценното нещо на Земята, я сме забравили, че

Здравето е естественото и нормално състояние на човека!

Вижте дечицата – тези здрави жизнени български деца. На 40 години вече са заприличали на чичковци – плешиви, със шкембета…
Какво правим погрешно? Как така се случва, че дори уличните песове и котки, които пият вода от локвите и се хранят с отпадъци изживяват дадената им биологична възраст, а ние хората с цялата ни напреднала наука и хигиена не можем дори половината да доживеем?

Винаги ли е било така? НЕ! Ако се обърнем назад ще видим, че само допреди 110 години българинът, този здрав ген, бил най-здравият народ в цяла Европа, с най-много столетници!

Според Д-р Ш. Видал, най-много столетници е имало в балканските страни, на второ място са латинските страни, и накрая англо-саксонските. Статистиката по-долу е публикувана през 1912 г. от Имперската служба за хигиена в Берлин:
 
На снимката – 115 годишна баба Василка от с. Павелско, със сина си Тодор – 101 годишен. Снимката е свалена от стъклена плака на известния в миналото български фотограф Крум Савов. Той участва с нея на Световното фотографско изложение в белгийския град Лиеж през 1905 г., където изпраща 12 свои снимки. С тях той печели не само удивлението на всички, но и признанието на специалистите – награден е със специален диплом и сребърен медал. Получава много писма след изложбата, в които го питат има ли още такива столетници и на какво се дължи дълголетието им. Крум Савов отговаря, че във всяко родопско село има поне десетина столетници НАД 100 години.

Тогава са живели в:

България: 3883 столетници (или 1/1000 от общия брой на населението)
Румъния: 1074 столетници
Сърбия: 573 столетници
Испания: 410 столетници
Франция: 313 столетници
Италия: 197 столетници
Австро-Унгария: 113 столетници
Англия: 92 столетници
Русия: 89 столетници
Германия: 76 столетници
Швейцария: 9 столетници

Само преди 110 години България е била държавата с НАЙ-МНОГО столетници в цяла Европа. И то с разлика НЯКОЛКО ХИЛЯДИ от останалите!!!

А днес? Днес някогашните рекордьори по дълголетие в Европа, са най-болните и с най-кратък живот.

Къде сгрешихме?

пишете ми какво мислите вие на https://blog.beinsa.info/about/ или пишете коментар отдолу.

Ще ги обобщя в продължението на статията.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “На човека е дадено да живее поне 130 години!

 • 03/01/2022 в 19:46
  Permalink

  хранене бит алкохол и други стимуланти и най вече вътрешния покой на някогашните хора помня прабаба ми беше на 94 беше в свое измерение с коса до под дупето беше мила усмихната четях лятото книгите си при нея ❤️

  Отговор
 • 03/01/2022 в 20:00
  Permalink

  Липса на здраво семейство и семейни ценности, а също стреса и вредните медикаменти в храните + страхът който се насява от филмите и новините. Всичко това води до негативизъм, стеах и липса на Радост и Любов от Живота.

  Отговор
 • 12/01/2022 в 07:25
  Permalink

  Нямаме вече връзка с Природата.В нея човек се оглежда и започва интуитивно да живее в хармония и чистота.Също така човек трябва сам да си произвежда храната със собствените си ръце.Да твори и споделя с другите и да се радва на пълноценен живот.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *