Цветя от гората на Горски пътник

Споделете тази статия

О, Велик Космически Разум, постави моят ум под контрола на духа ми.

***

Господи, направи да живея в Любовтта на деня.

***

Ако искаш да виждаш с волята си, трябва да се отречеш от сетивата на тялото си.

* * *

Taка нареченото „грехопадение“ е специален образователен филм, създаден от Твореца за хората, с цел тяхното обучение за негови съратници и сътворци, които ще използват мъдро и отговорно Волята Му. Хората се вживяват във филма, вярват в него, но всъщност човек може във всеки момент да стане от мястото си и да напусне киносалона…

* * *

Божията любов всъщност е желанието да се раздаваш безкрайно, да твориш, да променяш света около себе си с любов, безрезервно.

* * *

Квантовият скок, който предстои е да се хванем за ръката на Бога (тотално доверие в него). Но за целта трябва да изтрием всеки образ, който имаме за Бога.

* * *

Съзнанието ни представлява осъзната светлина на Бога. Точно това привлича така много неорганичните съшества към нас.

* * *

Нашите желания изкривяват изначално съвършената картина на Реалността.

* * *

Ако поискаш Бог да те лекува, той просто  ще заеме формата на Любовта, която имаш към себе си. Ако няма такава, то той не може да се прояви.

* * *

Инерцията на съзнанието е просто механизъм, който предпазва съзнанието от разпад, възвръщайки го обратно към даден вектор. Този вектор е реалността, която сме избрали за първо внимание.

* * *

Единственият шанс да НЕ се върнеш обратно към рационалността, към ума на летача, е да изпълняваш волята Божия. В това е силата ти. Но какво е това? То е да приемаш света, реалността, без критичност, без одобрение или критика, без осъждане. Така го приемаш в изначалната му форма, без да го изкривяваш, и волята (Истината) на Бога става твое достояние – сливате се заедно.

* * *

Когато обичаш някого с Божията ти любов ти пробуждаш спящият Бог в него. Това е начинът другият да усети какво е Божията любов.

* * *

Личността се явява мембрана между тебе и Бога. Да жертваш личността си за да станеш приемник на Божията воля е най-големият акт на свободната ти воля. Каквото и да четеш, говориш, практикуваш, неизменен е денят в който ще се отречеш от всичко това, за да потече свободно Бог през тебе.

* * *

Искаш ли да се излекуваш трябва първо да обикнеш себе си. Тази любов отваря портал между тебе и Божията любов и по тази връзка Бог ще влезе в теб и ще работи върху тебе.

* * *

O, Господи, отстрани личността (също състояща се от теб) ми за да се слея с теб (да осъзная себе си в теб).

* * *

Когато имаш пълно доверие в Твореца на този свят, можеш да слееш волята си с неговата. Но там има едно условие – намерението да не идва от его-то, защото ще бъде игнорирано.

* * *

Oтречи се от личността си и се втренчи в твоята истинска същност – Наблюдателят. Той е свързан с всичко и при все това безпристрастен.

* * *

Пътят на личната опитност е най-добрият начин да останеш в баланса, в хармонията. A именно резонанса с хармонията е силата, която всички търсят.

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *