За излизането от Матрицата и простите истини

Споделете тази статия
За да направи смелата крачка на излизане от матрицата човек трябва първо да стигне повратна точка в живота си, в която наистина да прозре, да осъзнае цялата безсмислица на съществуванието си. Онова безумие, наречено живот с което са ни изнасилили да се съгласим още като деца и безропотно да следваме цял живот.
 
И, знаете ли, най-жалкото е, че безгласно сме приели споразумението, което някога и нашите родители са приели от техните – задължението да се превърнеш в консуматорска единица, в сериен номер, в чарк от машината, в ЕДНО НИЩО. Човекът, венецът на творението, се е предал на страха, на невежеството, отрекъл се е от интуицията си и връзката с Вселената.
 
Резултата го виждаме – човекът се изживява като елементарно животно, с първо сигнални инстинкти: да осигури храна, дом, да остави поколение и да умре, като промеждутъка запълва с удоволствия. В този дух минава живота на хората, било на село или в елитен квартал на София.
 
Всичко това го видях през годините ми отвъд океана. Смятах, че там където хората НЕ живеят с мисълта за насъщния ще са по-хармонични и развити духовно. Уви, точно обратното е. Пълно отчуждение и упадък. Разхищението на природата, консуматорството, тоталната промивка на мозъци – всичко това ме отврати до дъното на душата ми. Там най-ясно се вижда същината на матрицата, манипулацията и умишленото затъпяване на хората. Илюзията, че с пари можеш да купиш здраве, щастие, дълголетие.
 

Истината е, че на човек му трябва много малко. Стига да реши да се пребори със страха.

 
ОСЪЗНАТИЯТ живот сред природата ме постави в нов ритъм. Тук вече следвах това, което диктува интуицията, усета. И изведнъж се оказва, че винаги това, което усещам е най-правилното за мен и околните. Че това, което се случва с мен и близките ми хора е най-доброто. През годините сред природата осъзнах:
 
1️⃣ човекът е част от природата. Банално звучи, но колко всъщност го осъзнават, а? Когато наистина заживееш и работиш като част от нея, тя ще те дари с всичко, за което цял живот си мечтал(а) – здраве, сила и радост. Жалко е, че хората се опитват да ги постигнат, гонейки призраци цял живот… Следващото на което се натъкнах бе, че
 
2️⃣ цялото знание, което ни е нужно за да бъдем здрави и дълголетни се съдържа в тялото. Хората четат книги, гледат предавания, прекланят се пред светила в алтернативната медицина, които им казват как да живеят правилно, как да се хранят правилно. А забравят, че това знание се съдържа в гените на всеки един от нас. Забравят, че тялото ни е разумно същество. За мен беше повратна точка, когато се оставих изцяло на интуитивното знание на тялото за всичките му нужди от лечение и хранене. Правех с него това, което то ми „казваше“. И за мое удивление започна да се случва това, което не успях с никакви хранителни добавки, лечители, билки и т.н. Да, дойде време, когато осъзнах, че
 
3️⃣ истинските неща са винаги прости. Отново, колко елементарно звучи, но каква сила има в тази истина на фона на сложният живот в гр-Aдa! Истинският живот, щастието ни, здравето, парите, ако щете, се крият в простите неща. Бебето няма нужда от памперси, пудри, шампоани, биберони, пюрета, бебешкa количкa и т.н. Ти нямаш нужда да трупаш и се ограждаш със скъпи вещи, когато всичко около теб може да ти носи радост – заоблен камък или шарен кестен… Болния няма нужда от сложните апаратури, лекарства и доктори, ако се вслуша в себе си и възстанови връзката с Бога и природата. А когато това се случи, човек задължително открива
 
4️⃣ най-поразителната част от себе си – ние сме магически същества на чиято воля и намерение в се подчинява битието. Веднъж осъзнаеш ли това, имаш ли личната сила и си хванат(а) за ръката на Бога, вече няма НИКАКВО значение какво правиш, в родово имение или панелен блок живееш, в какво вярваш или не вярваш, какво ядеш или неядеш. Нищо не е по-важно от другото в един свят който ти сам(а) твориш!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “За излизането от Матрицата и простите истини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *