Сатанаил – творецът на този свят

Споделете тази статия

Сатанаил е създателят на нашия свят. Светът, който познаваме и изживяваме цял живот. Всяка душа облякла се в плът подписва „договор на ползвателя“ с него, за да слезе на Земята и използва неговият свят. Никой не може да го надиграе на негова територия. Никой!

Той служи пряко на Бога, приел е тази тежка роля да управлява и изкушава, за да подложи душите на изпитания и подбере за целите на Бога най-най, от най-добрите, само тези останали неомърсени и останали верни на божествените принципи.

Сатанаил е действал само с разрешение и по заповед на Бога Отца. Така че той е един служебен Принцип, с когото Бог си служи, за да извърши най-грубата работа на Своето творчество. Той е един изпълнител на Божествения План, както майсторите-строители са само изпълнители на плана, даден от архитекта. Той е онзи Принцип, който сгъстява материята и от първичната духовна субстанция създава грубата физическа материя, от която изгражда физическия свят в неговата външна страна, защото физическият свят има и своя вътрешна страна, която е отражение на Божествения свят.

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *