Powder

  • Version
  • Download 26
  • File Size 14.71 KB
  • Create Date 15/04/2019

Незабравим и непредсказуем

От страни погледнато няма нищо ново в този филм, чиито главен герой има свръх-естествени способности. Тази тема често се експлоатира във филмите напоследък. Но докато в тях посланието е плитко или въобще липсва, то в сърцевината на Powder е скрито дълбоко предупреждението -- ние, като раса, която отрича духовната си същност, сме в задънена улица с фатален край. Или, както простичко го казва един от героите във филма "когато технологията надмине човечността".

Ние хората сме в голяма опасност, защото възприятието ни за истинският смисъл на човешкия живот е изкривено до неузнаваемост. Губим човешкият си облик в името на технологиите, които ни отдалечават от истинската ни същност, която прави всеки един уникален.

Филмът показва, че един уникален индивид, който е съхранил душевната си чистота не се приема от тези, които вече са загубили човечността си.

Ще забележите може би паралел с Мила, от филма Зелената планета, която идва от Шестата раса в бъдещето. В нейно лице, както в лицето на Powder ще видите човекът от новата раса, която сега се заражда.

Субтитрите за филма са тук.

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *