Някои малко известни аспекти на здравето

Споделете тази статия

Здравейте приятели, през последните години се срещам с хора, които много искат да живеят природосъобразно и здравословно. Захващат се с йога, вегетарианство, специални диети, билки, хранителни добавки, масажи, витамини  и какво ли още не, но поради незнание пропускат някои важни, според мен, стъпки към здравето. Затова ги изброих в една малка статия, дано са ви полезни. Ето ги накратко:

1. Изчиствайте тялото си отвътре: за да поддържаме тялото в добро работещо състояние, има нужда периодично да го изчистваме отвътре. Повечето от нас са израснали в пълно невежество по отношение стопанисване на тялото си, защото никой не ни учи на тези неща в училище. Това неминуемо води до натрупване на замърсители, които с годините се наслагват в органите и кръвоносната система под формата на плаки,  жлъчни камъни, бъбречни камъни, чревни налепи, и какви ли още не боклуци. И така, както автомобилът периодично има нужда от смяна на филтър и масло, така и тялото има нужда да му сменяме „филтъра“ и „маслото“, за да ни служи дълго. Ето рецепти за изчистване и препоръчителните срокове за хора хранещи се с животински продукти и готвена храна:

  • Почистване на дебелото черво – поне веднъж на 3 години. Задължително е преди да започнете всяко други чистене. Който знае английски, тази книга е безценна. Ако можете да си позволите – програмата Arise & Shine Cleanse 28 Program е най-доброто нещо, което някога съм срещал. Чисти на дълбоко ниво, вади шлаки и отрови, които не съм успявал с никоя друга система.
  • Почистване на бъбреците – всяка година. За вегани и суровоядци – веднъж на 3-4 години.
  • Прочистване на лимфната система – всяка година. За вегани и суровоядци – веднъж на 5 години.
  • Почистване на черния дроб и жлъчката – всяка година, ако се храните с животински продукти. При по-упорити случаи, където билки и зехтина не помагат се препоръчва сок от черна ряпа, както го дава Мария Требен (стр. 79)
  • Прочистване на кръвоносните съдове от плаки – поне веднъж на 5 години, или по-често, а ако се храните с животинска храна.
  • Изчистване от паразити – не бързайта да кажете – КОЙ, АЗ ДА ИМАМ ПАРАЗИТИ?! защото много хора ги носят в тялото без дори да подозират за неканените гости. Паразитите са специалисти по прикриване и може да ги носите цял живот, без дори да ги усетите. А те могат да причиняват ред неприятности: от главоболие и алергии до диабет и рак. Можете да използвате готовата система Трихелм или като по-евтин вариант Албендазол. Ще ви разкажа история с детето на мои познати, изводите оставям на вас: детето им хилаво, злоядо, с алергии и вечни настинки. Водят го по доктори, кръвни изследвания, прегледи – нищо нередно не откриват. Един ден майка му белела чесън за туршия. И когато отишла за малко в другата стая, детето инстинктивно награбило от масата всичкия чесън и го натъпкало в устата си. Докато майка му се развика да го изплюе, то вече го сдъвкало и нагълтало, въпреки че лютял ужасно. На другия ден изходило в гърнето голямо количество глисти; от този ден нататък започнало да пълнее и постепенно изчезнали здравословните му проблеми. Тялото му безпогрешно е знаело какъв е проблема и какво му е нужно.

2. Променете тоалетните си навици: освен нездравословни хранителни навици, съвременната цивилизация ни е завещала и нездравословни тоалетни навици. Да, „модерните“ хора са забравили дори най-първичният си инстинкт: как да ходят правилно по голяма нужда. Вършат го по начин, който бавно, но сигурно замърсява тялото.  Ето какво е нужно да промените.

3. Освободете съзнанието от емоционалните блокажи:

  • всяко събитие, свързано със силна емоция, било то положителна или отрицателна, оставя своеобразен „налеп” върху енергийната ни структура. Натрупвайки се с времето, тези налепи започват да изкривяват възприятието ни за света и околните, а също и душевният ни свят. Има различни техники за изчистване на съзнанието от емоционалния товар – психодрама, холотропно дишане, фамилни констелации и др. На мен лично ми допадна тази книга.
  • Простете – прошката е велик целител.

4. Престанете да давате мъртва храна на тялото: храненето с готвена и топлинно обработена храна (пък било тя биологична и здравословна) води до преждевременно изхабяване на тялото поради изчерпване на ензимните ресурси. Повече ще научите оттук.

5. Лишавайте тялото периодично от храна – това е истински рестарт за имунната система. Постът е тайната на дълголетието на старите българи. Ето повече за това

Print Friendly, PDF & Email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *