Коя е истинската молитва „Отче наш“?

Споделете тази статия

Смята се, че това е автентичната молитва „Отче наш“, така, както е била казвана от богомилите. В последствие тъмните сили разменят леко две думи и така силата на молитвата отива в погрешна посока – вече не молим Бог „избави ни от Лукавия, за да не въвежда нам в изкушение“, а казваме „НЕ въвеждай нам в изкушение, но избави ни от Лукавия“, т.е. молим Бог да НЕ прави нещо, което той така или иначе НЕ прави, защото изкушението е специалност на Лукавия.

Молитвата е възстановена въз основа на стари източници и изписана на ръка от Койно Койнов. Ето я и прочетена от него:

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Коя е истинската молитва „Отче наш“?

 • 31/08/2019 в 21:46
  Permalink

  Има един руски документален филм, който обяснява корекциите направени в стари книги и филми с използване на умението за връщане на времето. Представени са достатъчно примери , като една от най-засегнатите книги е Библията. Не е ли странно, че ние сме сигурни , че помним даден текст от детска книжка, или кадър от филм, а когато днес ги гледаме и четем виждаме драстична разлика в текст, кадър и смисъл………………Ето и филма………..https://www.youtube.com/watch?v=_wXMbUC3zwE&list=PL0412CD6EB3F36EC6&index=43&t=0s

  Отговор
 • 23/07/2020 в 07:05
  Permalink

  Много важно за богомилите е било и „Дай нам хляб наДсущнтии“, тъй като молбата е за божествената храна, я не тази за тялото.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *