Тихомълком в България тече духовен ренесанс

Споделете тази статия

Честно казано, когато чуя за голяма строителна фирма винаги съм си представял безпардонни личности, като тези тук, не спиращи се пред нищо в стремежа си да унищожат, бетонират и продадат за пари всяко райско местенце от България.

Но ето, че не съм бил прав. Добре, че беше скандалът с евтините апартаменти на властта, та да узная за строителната фирма Артекс Инженеринг, по-точно за арх. Пламен Мирянов, който освен че вгражда в супер-луксозните сгради българската символика и духовни послания, но е основател на фондацията „Нашият дом е България“, последовател на Учителя и истински радетел за възраждането на България.

Освен архитектурата, той режисира страхотни, професионално направени филми, показващи мистичната, духовната страна на българите, традициите и културата ни.

Видях краткият му филм „Молитва за България“

и „Свещената азбука“, за глаголицата и Кирил и Методии

и направо настръхнах!

Ето още няколко от филмите му: Магията на Българската роза“, Полет с Балони над Седемте Рилски Езера

Правителствените скъпи поръчкови рекламни филми за България не могат да стигнат и 30% от това, което той е сторил. Защото за тези  неща трябват не само пари, но и много любов…

Ето една статия за Пламен Мирянов и идеите му а също и видео-репортаж за делото му.

Любопитна е връзката му с известният български изобретател Кирил Чуканов, за когото знам още преди 15 години, дори по едно време си комуникирах с него. Той е създал машина, произвеждаща безплатно електричество на принципа на контролирана кълбовидна мълния. Веднъж след създаването на мълнията, за поддържането ѝ се изисква много по-малко енергия от тази, която тя отдава. Та, предвидено бе неговият генератор да бъде вграден в новата сграда „Златен век“, която Артекс сега строи в Лозенец. Но премиерът Борисов спря това дело.

Което би я направило първата в света, само-захранваща се с безплатно електричество сграда – без зависимост от слънце и вятър.  При това с българско изобретениe! Вярвам, че това ще се случи.

 

Та, интересни неща се случват, нали?

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Тихомълком в България тече духовен ренесанс

 • 07/04/2019 в 19:17
  Permalink

  Нека светлите същества да му отворят пътя , та да довърши сградата по-скоро!

  Отговор
 • 09/04/2019 в 19:21
  Permalink

  Онемях…
  Вярвам, че това райско кътче, България, ще пребъде!

  Отговор
  • 08/05/2019 в 01:18
   Permalink

   Ще преБЪДЕ и още как! Щастлива съм, че човеците като г-н Мирянов стават все повече и повече в днешно време, благодарение на такива като него България няма да погине, НИКОГА! По-важното според мен е, независимо за кого се отнася, да бъде ЧОВЕК, добротворен, автентичен, после какъв е по професия, социален статус, пол и т.н. Слушайки новините във връзка със сградата, политиците и т.н. нито за миг не си и помислих, че този човек е това, което се опитват да го представят / става дума за негативните реплики по адрес на фирмата му/. Жалко, че тук в страната ни, много голяма част от хората се изказват неподготвени, от всичко разбират на думи, а делата им нула, та в тази връзка същите тези хора пригласяха и хулеха както политиците, така и фирмата му, без да имат ни най-малко представа за него и екипа му. Не го познавам лично, присъствала съм на събития , организирани от него на Рилски езера и съм безкрайно доволна и щастлива, че съм участвала в тази магия , сътворена от природа, национални носии, танци и човеци, които милеят и продължават традициите български. БЛАГО – ДАРЯ ВИ г-н Мирянов, Благо-Даря на всички, които спомагат за СЛАВАТА БЪЛГАРСКА!

   Отговор
 • 13/04/2019 в 20:21
  Permalink

  Значи да чучне в Лозенец небостъргач, обаче, разбираш ли с безплатен ток. Айде стига дееее!!! И то при положение, че хората там протестираха и бяха против. Ама като е толкоз „духовен“, демек некомерсиален, ами, защо не послуша хората в Лозенец и не се отказа от небостъргача в името на хората. Вие познавате ли някой софиянец, който иска в София да има небостъргач?!?! Направете проучване! Няма да намерите нито един. Няма ли най-сетне да намалеят наивниците в тая държава? Добродетелният, духовен човечец Мирянов и лошия Бойко как му спря небостъргача?!?!

  Отговор
  • 13/04/2019 в 21:13
   Permalink

   А може би трябва да си спомним, че сме 21-ви век и София е столица на България. Няма модерна европейска столица без небостъргачи. Вижте за пример консервативната Будапеща. И там хората протестират, че се развалял историческия облик на града, но не можеш да угодиш на всички:

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *